Proponujemy gamę aromatycznych przypraw do ryb


W przypadku produktów tej branży najważniejsza jest świeżość, ale odpowiedni zestaw delikatnych przypraw do ryb potrafi wydobyć to, co najsmaczniejsze. Czosnek, pietruszka, rozmaryn, estragon, ziarna gorczycy, suszony pomidor – w odpowiednich proporcjach i mieszankach dają fantastyczne efekty. Przetwórstwo rybne ma rozmaite potrzeby: SMAKOVITA oferuje zarówno preparaty funkcjonalne, jak i kompozycje przypraw do ryb.

Naszą specjalnością są produkty wspomagające solenie i dojrzewanie fileta śledziowego typu Matjas. Preparaty Fosmix Fish pozwalają uzyskać delikatną strukturę tkanki mięsnej, za którą tak przepadają polscy konsumenci. W ofercie wzmacniającej smak mamy naturalne przyprawy do ryb i mieszanki dekoracyjne, które znakomicie podnoszą walory estetyczne produktu.

Produkty dla przemysłu rybnego
Produkty dla przemysłu rybnego
Produkt Dawka Opis/Zastosowanie MSG/RYB Uwagi
Preparaty wspomagające solenie płatów śledziowych Preparaty w postaci sypkiej wspomagające, uszlachetniające i zwiększające wydajność w procesie dojrzewania płatów śledziowych, które nabierają charakteru Matjasa
Smakovita Fosmix Fish I 5g/kg Sypki biały proszek na bazie cukrów i soli sodowych kwasów octowego i cytrynowego, ukierunkowany na delikatność struktury tkanki mięsnej; uzyskiwane wydajności około +20% brak do produkcji filetów śledziowych solonych a`la Matjas
Smakovita Fosmix Fish II 5g/kg Sypki biały proszek z dodatkiem węglanu sodu, ukierunkowany na uzyskanie większej wydajności (powyżej +20%) brak do produkcji filetów śledziowych solonych a`la Matjas
Smakovita Fosmix Fish III 5g/kg Sypki bialy proszek na bazie cukrów i kwasu cytrynowego i winowego. Ukierunkowanie na optymalne zmiękczenie tkanki mięsnej i ości oraz jasnej barwy filetów; uzyskiwane wydajności około 10-15% brak do produkcji filetów śledziowych solonych a`la Matjas
Smakovita Fosmix Fish M 5-10g/kg Sypki biały proszek na bazie cukrów, kwasu cytrynowego i wzmazniacza smaku; ukierunkowany na łagodną strukturę mięsa oraz wyraźny , charakterystyczny smak; wydajności na poziomie 10- 15% MSG do produkcji filetów śledziowych solonych a`la Matjas
Smakovita Fosmix Fish RF-1 5g/kg Sypki biały proszek na bazie cukrów i soli sodowych kwasów octowego i cytrynowego,wzmocniony dodatkiem kwasu cytrynowego i jabłkowego, ukierunkowany na szybszy i agresywniejszy proces dojrzewania filetów; uzyskiwane wydajności około +10% MSG do produkcji filetów śledziowych solonych a`la Matjas
Smakovita Fosmix Fish P 5g/kg Sypki proszek na bazie preparatu Fosmix Fish III z dodatkiem enzymu proteaza, pozwalający uzyskać jeszcze delikatniejszą strukturę tkanki mięsnej, polecany szczególnie do filetów solonych w oleju roślinnym z dodatkiem suszonych warzyw i przypraw ziołowych. MSG do produkcji filetów śledziowych solonych a`la Matjas
Mieszanki przyprawowe i warzywne Mieszanki dekoracyjne , smakowe lub dekoracyjno- smakowe na bazie warzyw suszonych, przypraw i ziół
         
Smakovita posypka pomidorowa z ziołami DPP mieszanka suszonych płatków pomidora, czosnku i przypraw ziołowych z rozmarynem i estragonem; kolorowa i aromatyczna mieszanka do zastosowania w wyrobach zarówno w zalewach olejowych jak i na powierzchni ryb wędzonych brak  
Smakovita posypka paprykowa z ziołami DPP mieszanka suszonych płatków papryki czerwonej i zielonej, czosnku i przypraw ziołowych z rozmarynem i estragonem; kolorowa i aromatyczna mieszanka do zastosowania w wyrobach zarówno w zalewach olejowych jak i na powierzchni ryb wędzonych brak  
Smakovita dekormix super mix DPP mieszanka cebuli i papryki, pieprzu oraz ziaren gorczycy, kminku; kolorowa i aromatyczna mieszanka do zastosowania w wyrobach zarówno w zalewach olejowych jak i na powierzchni ryb wędzonych brak  
Smakovita dekormix sycylijski DPP mieszanka przypraw i suszonych warzyw w charakterystycznych sycylijskich barwach do zastosowania w wyrobach zarówno w zalewach olejowych jak i na powierzchni ryb wędzonych    
Smakovita posypka zielona DPP Mieszanka suszonej natki pietruszki, szczypiorku i czosnku brak  
Smakovita dekormix mozaikowy DPP Mieszanka dekoracyjno- smakowa na bazie suszonych warzyw (czosnek, cebula, papryka) i mieszanki przypraw brak  
Smakovita dekormix leśny DPP Mieszanka dekoracyjno- smakowa na bazie suszonych warzyw i mieszanki przypraw (pieprz, cząber, koper, zioła, czosnek, szczypior, ziele angielskie) brak  
Smakovita dekormix jesienny DPP Mieszanka dekoracyjno - smakowa na bazie suszonych warzyw i mieszanki przypraw (papryka, marchew, gorczyca, pieprz) brak  
Smakovita pieprz cytrynowy DPP Mieszanka dekoracyjn- smakowa na bazie przypraw i aromatu cytryny brak  
Stabilizatory świeżości środki zapewniające trwałość stosowane w przetwórstwie mięsnym, drobiarskim i rybnym do produkcji wędli, wyrobów garmażeryjnych i ryb wędzonych
         
Smakovita Frishita MR 0,33kg/1kg roztw. preparatw postaci proszku stabilizujący świeżość na bazie octanów i mleczanów o szerokim zastosowaniu brak  
Smakovita Frishita Universal 4g/kg wyrobu got. preparatw postaci proszku stabilizujący świeżość na bazie octanów i mleczanów o szerokim zastosowaniu brak  
Smakovita Frishita Plus VN 5g/kg wyr.got. preparatw postaci proszku stabilizujący świeżość na bazie unikatowej kombinacji składników o poszerzonym spektrum działania na drobnoustroje w tym Listerię monocytogenes. Stosowany do wewnątrz injekcyjnie lub na zewnątrz wyrobu przez natrysk , np. natrysk plastrów przed zamknięciem próżniowym brak
Surowce
Produkty dla przemysłu rybnego
Surowce - dodatki mające zastosowanie w przetwórstwie rybnym w postaci pojedyńczych związków lub przypraw i suszów warzywnych
BŁONNIKI
Błonnik bambusowy Alba-Fibre B200 S
Błonnik grochowy 40 mesh, Chiny
Błonnik grochowy 200 mesh, UE
Błonnik pszenny Alba-Fibre W200 A
Błonnik sojowy G
Błonnik sojowy spożywczy (soy fiber)
SUBSTANCJE ZAGĘSZCZAJĄCE
Guma guar 5500 cps
Guma guar 3500 cps
Guma konjac
Guma ksantan 200 mesh
Guma ksantan 80 mesh
Guma tara
Karagen Supergel 1000, 2000
Karagen (półrafinat)
Karagen rafinat
Preparat karagenowy Bengel DX10120
SUBSTANCJE WZMACNIAJĄCE SMAK I ZAPACH
Glutaminian sodu
I+G Rybonukleotydy disodowe
FOSFORANY SPOŻYWCZE
Fosforan trójsodowy Na3PO4
Pirofosforan czteropotasowy (TKPP)
Pirofosforan czterosodowy (TSPP)
Pirofosforan dwusodowy (SAPP)
Polifosforan sodu (SHMP)
Regifos G (STPP granulat)
Trójpolifosforan sodu pylisty (STPP)
PRZECIWUTLENIACZE
Askorbinian sodu
Izoaskorbinian sodu
Kwas L-askorbinowy
SUBSTANCJE BIAŁKOWE
Izolat sojowy ISOPRO 900 (nastrzyki)
Izolat sojowy ISOPRO 900EM (kuter)
Kazeinian sodu
Mąka sojowa BioPro 20 L
Mąka sojowa BioPro 21
Mąka sojowa BioPro 30
Tostowana soja BioPro 50
SUBSTANCJE SŁODZĄCE
Acesulfam K
Glukoza (dekstroza)
Maltodekstryna niskoscukrzona
Maltodekstryna średnioscukrzona
Maltodekstryna wysokoscukrzona
Sacharynian sodu
REGULATORY KWASOWOŚCI I KONSERWANTY
Benzoesan sodu (granulat, proszek)
Chlorek potasu
Cytrynian sodu
Dwuoctan sodu
Kwas cytrynowy jednowodny
Kwas cytrynowy bezwodny
Kwas sorbowy
Lakton kwasu glukonowego - GDL
Octan sodu bezwodny
Sorbinian potasu (granulat, proszek)
PRZYPRAWY NATURALNE I SUSZE WARZYWNE
Cebula grys 2x2
Cebula mielona
Cebula smażona panierowana
Cebula suszona płatek biała
Czosnek granulowany G4
Czosnek granulowyny G1
Czosnek mielony
Czosnek płatek jasny
Gałka muszkatołowa mielona 6%
Papryka czerwona grys
Papryka ostra czerwona mielona
Papryka słodka czerwona mielona
Papryka zielona płatki
Papryka słodka czerwona płatek
Pomidor suszony płatek
Pieprz biały ziarno 620g/l
Pieprz czarny mielony sterylizowany 20 mesh
Pieprz czarny ziarno 500g/l oczyszczony
Pieprz czarny ziarno 500g/l sterylizowany
SKROBIE
Skrobia modyfikowana kukurydziana Merigel 341
Skrobia modyfikowana kukurydziana Resistamyl 345
Skrobia modyfikowana kukurydziana Resistamyl 347
BARWNIKI
Annato A320 WS
HYDROKOLOIDY
Agar typ 800
Alginian sodu
INNE
Glicyna - kwas aminooctowy
CMC - karboksymetyloceluloza
Celuloza mikrokrystaliczna
AMINOKWASY
Alpha lipoic acid
Beta-alanine
Chondroitin sulphate
Creatine alpha ketoglutarate 2:1
Creatine ethyl ester HCL
Creatine HCL
Creatine nitrate
Creatine monohydrate 200 mesh
D-aspartic acid
D-ribose
Glycine
Glucosamine sulphate 2 KCl
HMB Ca
L - arginine l- pyroglutamate
L- arginine alpha ketoglutarate 2:1
L- isoleucine
L - leucine
L- tyrosine
L-arginine base
L-arginine HCL
L-carnitine base
L-carnitine tartrate
L-citrulline malate 1:1
L-glutamine
L-glutamine alpha ketoglutarate 2:1
L-lysine HCL
L-methionine
L-ornithine HCL
L-phenylalanine
L-threonine
L-tryptophan
L-valine
N-acetyl l-carnitine
N-acetyl-l-glutamine
N-acetyl Cysteine
Tri-creatine malate