Najwyższej jakości dodatki dla gastronomii
SMAKOVITA oferuje szeroki wachlarz dodatków dla gastronomii. Gdy chodzi o masowe żywienie, smak i wygląd potraw liczy się tak samo, jak czas potrzebny do ich przygotowania. Rozumiemy potrzeby tej gałęzi produkcji, dlatego przygotowaliśmy szereg dodatków dla gastronomii, które znacząco zaoszczędzą czas i dodadzą proponowanym daniom wyrazistości.
Nie uznajemy kompromisów, które uderzają w konsumenta. Nasze marynaty i glazury, bazy do zup oraz sosów to produkty najwyższej jakości, które znalazły uznanie wymagających testerów. Dodatki dla gastronomii SMAKOVITA to aromat pachnących majerankiem frykadelek wieprzowych i kuszących miętową nutą szaszłyków drobiowych w marynacie libańskiej, to złociste i pikantne skrzydełka z kurczaka, królewska zupa borowikowa i sos pieczeniowy, którego nie może zabraknąć na wykwintnym stole. To zestaw rozwiązań hołdujących kuchni polskiej, jak i tradycjom kulinarnym pochodzącym z całego świata.
L.p. | Posypki | Dawkowanie | Opis | Wartość odżywcza | Alergeny |
1 | Aromax Posypka do Boczku | 30 g/kg | Mieszanka przyprawowa z główną nutą smakową czosnku i papryki chilli. | soja, dwutlenek siarki i siarczyny | |
2 | Aromax Posypka Drobna | 30 g/kg | Posypka intensywnie pomarańczowa o równomiernej drobnej granulacji. Posypka o smaku ostrej papryki z nutą czosnku. | soja | |
3 | Aromax Posypka Kminkowa | 30 g/kg | Posypka o intensywnie pomarańczowej barwie z widocznym całym ziarnem kminku. W smaku mocno kminkowa i pikantna z delikatna nutą czosnku. | soja, dwutlenek siarki i siarczyny | |
4 | Kruszonka do pasztetu | 385 g/kg | Preparat funkcjonalno-smakowy do sporządzenia kruszonki na pasztet. Kruszonka będzie ciekawym akcentem dekoracyjno-smakowy dodającym atrakcyjności pasztetowi. | soja, gluten | |
5 | Posypka o smaku kurczaka | 80 g/kg | Posypka do chipsów i chrupek / grzanek chlebowych o delikatnym jasnożółtym zabarwieniu, o smaku kurczaka z delikatną nutą curry. | soja, gluten, jaja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
6 | Posypka o smaku salami | 80 g/kg | Posypka do chipsów i chrupek / grzanek chlebowych o barwie pomarańczowej z delikatną nutą smakową charakterystyczną dla kiełbasy dojrzewającej, z dość mocno wyczuwalnym aromatem pieprzu i czosnku. | soja, gluten, jaja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
7 | Posypka o smaku śmietanki z cebulką | 80 g/kg | Posypka smakowa do chipsów i chrupek / grzanek chlebowych o kremowym kolorze z zielonymi akcentami naci pietruszki. Posypka o smaku śmietanki z delikatna nutą cebulki. | gluten, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
8 | Posypka serowa | 80 g/kg | Posypka smakowa do chipsów i chrupek / grzanek chlebowych o jasnym kolorze pomarańczowym. Posypka o smaku łagodnego sera z delikatną nutą mleczną. | mleko, gluten | |
9 | Posypka grillowa do hamburgerów | QS | Posypka funkcjonalno-smakowa typu "panierka". Nadaje hamburgerom smak i chroni przed ubytkami w czasie obróbki termicznej. Posypka o smaku paprykowo-ziołowym z dominującymi nutami tymianku, oregano i majeranku. | soja, dwutlenek siarki i siarczyny | |
10 | Posypka łagodna do hamburgerów | QS | Posypka funkcjonalno-smakowa typu "panierka". Nadaje hamburgerom smak i chroni przed ubytkami w czasie obróbki termicznej. Posypka delikatna w smaku czosnku , cebuli i kuminu z delikatną nutą pomidora i oregano. | soja, dwutlenek siarki i siarczyny | |
11 | Aromax Posypka paprykowa | QS | Mieszanka przyprawowa z główną nutą smakową papryki, z zielonymi akcentami pietruszki nać i grysu marchwi. | gorczyca | |
12 | Posypka warzywna | 30 g/kg | Posypka o barwie żółtej z dużą ilością suszonych warzyw pietruszki i marchewki grys oraz pietruszki nać. Smak warzywno-bulionowy. | dwutlenek siarki i siarczyny, gorczyca | |
L.p. | Posypki do chipsów i chlebków | Dawkowanie | Opis | Wartość odżywcza | Alergeny |
1 | Posypka o smaku bekonu | 80 g/kg | Posypka smakowa do chipsów i chrupek / grzanek chlebowych o jasnym kolorze pomarańczowym. Posypka o intensywnym jednocześnie przyjemnym smaku bekonu.. | mleko, gluten | |
2 | Posypka o smaku kurczaka | 80 g/kg | Posypka do chipsów i chrupek / grzanek chlebowych o delikatnym jasnożółtym zabarwieniu, o smaku kurczaka z delikatną nuta curry. | soja, gluten, jaja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
3 | Posypka o smaku salami | 80 g/kg | Posypka do chipsów i chrupek / grzanek chlebowych o barwie pomarańczowej z delikatną nutą smakową charakterystyczną dla kiełbasy dojrzewającej, z dość mocno wyczuwalnym aromatem pieprzu i czosnku. | soja, gluten, jaja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
4 | Posypka serowa | 80 g/kg | Posypka smakowa do chipsów i chrupek / grzanek chlebowych o jasnym kolorze pomarańczowym. Posypka o smaku łagodnego sera z delikatną nutą mleczną. | mleko, gluten | |
5 | Posypka o smaku śmietanki z cebulką | 80 g/kg | Posypka smakowa do chipsów i chrupek / grzanek chlebowych o kremowym kolorze z zielonymi akcentami naci pietruszki. Posypka o smaku śmietanki z delikatna nutą cebulki. | gluten, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
L.p. | Środki do produkcji Kebab, Gyros, Sharma | Dawkowanie | Opis | Wartość odżywcza | Alergeny |
1 | Aromax Kebab | 10 g/kg | Mieszanka przypraw typowa dla kuchni tureckiej. Smak mocno ziołowy z nutą curry i pieprzu. Dedykowany do mięsa drobiowegio lub cielęcego. | gorczyca, mleko | |
2 | Aromax Kebab I | 40-45 g/kg | Aromatyczna mieszanka beżowo-pomarańczowa z widocznymi cząstkami ziół. Przyprawa o zdecydowanym smaku kuminu, imbiru, czosnku i nuta oregano kojarząca się z kuchnią orientalną. | soja, gorczyca, dwutlenek siarki i siarczyny | |
3 | Aromax Kebab II | 40-45 g/kg | Barwa pomarańczowa z ziołami. Smak ze zdecydowaną nutą czosnku i papryki z delikatnie wyczuwalnym rozmarynem i cynamonem. | soja, dwutlenek siarki i siarczyny | |
4 | Aromax Kebab III | 20 g/kg | Barwa pomarańczowa z widocznymi cząstkami ziół oregano i tymianku. W przyprawie wyczuwalne nuty orientalne curry oraz papryki i pieprzu z nutą kminku i pomidora. | soja, dwutlenek siarki i siarczyny | |
5 | Aromax Mieszanka Przypraw do Kebaba | 25 g/kg | Mieszanka o barwie pomarańczowej z widocznymim cząstkami ziół, o smaku paprykowo-pieprzowym z intensywną nutą tymianku i oregano. | soja, gorczyca, dwutlenek siarki i siarczyny | |
6 | Vitasol Kebab | 24 g/kg | Środek funkcjonalny do solanek | soja | |
7 | Vitakut P Kebab II | 20-25 g/kg | Do produkcji przetworów mięsnych w tym produktów homogenizowanych, o obniżonej wartości energetycznej a także do innych środków dietetycznych. | soja, gluten | |
8 | Przyprawa / marynata do Shoarmy | 30 g/kg | Dzięki orientalnej kompozycji ziół i praypraw nadaje potrwom charakterystyczny dla kuchni arabskiej smak. Przyprawa o dominującym smaku curry i kminu rzymskiego z nutą imbiru i papryki. | mleko, gorczyca, soja | |
9 | Przyprawa / marynata do Gyrosa | 30-40 g/kg | Kompozycja przyprawa charaktrystycznych dla kuchni greckiej. Przede wszystkim do jagnięciny i wołowiny lecz dobrze się sprawdza na mięsie drobiowym i wieprzowym. Barwa czerwona z widocznymi cząstkami ziół. Marynata z dominującym smakiem ziół tj. tymianek, rozmaryn i oregano oraz z nutą czosnku i papryki. | mleko, gorczyca, dwutlenek siarki i siarczyny | |
L.p. | Środki do produkcji wyrobów formowanych (typu hamburger) | Dawkowanie | Opis | Wartość odżywcza | Alergeny |
1 | Aromax Frykadela Drobiowa | 12 g/kg | Mieszanka smakowa dedykowana do wyrobów formowanych tj. frykadele, kotlety czy hamburgery, o barwie jasno beżowej z dużą ilością grysu cebuli. Smak z dominującą nutą cebuli i czosnku oraz pieprzu. | soja, dwutlenek siarki i siarczyny, mleko | |
2 | Aromax Frykadela Wieprzowa | 12 g/kg | Mieszanka przypraw o barwie ciemno beżowej z dużą ilością pieprzu i cebuli grys, z wyraźną nutą majeranku i delikatną gałki muszkatołowej. Przeznaczona do wyrobów formowanych | soja, dwutlenek siarki i siarczyny, mleko | |
3 | Aromax Hamburger | 20 g/kg | Zastosowanie w przemyśle mięsnym i drobiowym do produkcji wędlin, konserw i wyrobów garmażeryjnych oraz wyrobów kulinarnych i dań gotowych. Przyprawa o głównej nucie smakowej pieprzu i cebuli z delikatną nutą kminku. | soja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
4 | Aromax Hamburger Wędzony | 120 g/kg | Kompletna mieszanka funkcjonalno smakowa do produktów formowanych niższej jakości. Dedykowany do mięsa drobiowego, którego uwydatni smak dzięki mocnej nucie kurczaka. | soja, gluten, mleko | |
5 | Aromix Teksański II | 8 g/kg | Zastosowanie w przemyśle mięsnym i drobiowym do produkcji wyrobów garmażeryjnych jak i wędlin i konserw. Mieszanka przypraw o głównej nucie smakowej papryki, pieprzu i cebuli w tle nuta imbiru i gałki muszkatołowej. | soja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
6 | Aromax Kotlet | 150 g/kg | Kompletna mieszanka funkcjonalno-smakowa do wyrobów formowanych. Główna nuta smakowa pieprzowo-cebulowa. | soja, gluten, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
7 | Aromax Kulinarny | 20 g/kg | Zastosowanie w przemyśle mięsnym i drobiowym do produkcji wyrobów garmażeryjnych oraz wędlin i konserw. Mieszanka przypraw o głównej nucie smakowej cebuli, pieprzu i czosnku, w tle nuta gałki muszkatołowej. | soja, mleko | |
8 | Mix do kotletów warzywnych | 150-160 g/kg warzyw | Kompletna mieszanka funkcjonalno-smakowa do przygotowania kotletów warzywnych. Przyde wszystkim dedykowana do warzyw mrożonych tj. brokuł, kalafior, marchew czy groszek | mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
9 | Przyprawa Funkcjonalno - Smakowa do nuggets | 90 g/kg | Kompletna mieszanka funkcjonalno-smakowa dedykowana do nuggetsów drobiowych. Ze względu na na funkcjonalność i kompozycję smakową opartą na bazie aromatów i ekstraktów przypraw z wyczuwalną nutą cebuli i czosnku oraz delikatną nutą mięsną tworzy harmonijny smak i aromat odpowiedni do kotletów mielonych, hamburgerów czy pulpetów. | mleko, soja, gluten, seler, orzechy ziemne | |
10 | Smarowidło kaszubskie | 20-25 g/kg | Mieszanka smakowa ze stabilizatorami do wyrobów typu metka lub do wyrobów pieczonych. | soja, gorczyca | |
11 | Vitakut | 10 g/kg | Kompletny środek do kutrowania stosowany do wędlin drobnorozdrobnionych i farszów wiążących oraz do wędlin drobnorozdrobnionych wysokowydajnych. | soja | |
12 | Vitakut FE | 5 g/kg | Kompletna mieszanka funkcjonalna, fosforanowa do kutrowania, stosowana do wędlin średnio, drobnorozdrobnionych i farszów wiążących. W przetwórstwie mięsnym i drobiowym do produkcji wędlin i wyrobów garmażeryjnych. | soja | |
13 | Vitakut Knack | 100 g/kg | Środek funkcjonalny do produkcji wysokowydajnych przetworów mięsnych: wieprzowych, wołowych i drobiowych. | śladowe ilości | |
14 | Vitakut Top K | 130 g/kg | Mieszanka funkcjonalna. Bardzo uniwersalna, z powodzeniem może być stosowana do różnego rodzaju hamburgerów czy kotletów ale też do klopsów czy pulpetów. | soja, gluten |
L.p. | Sosy na zimno | Dawkowanie | Opis | Wartość odżywcza | Alergeny |
1 | Sos pomidorowy Z | 100 g/litr wody | Sos do dań typowo polskich tj. gołąbki, fasolka czy pulpety. Sos o barwie czerwono-pomarańczowej z dominującą nutą pomidora i delikatnie przebijającą się nutą cebuli. | soja, dwutlenek siarki i siarczyny | |
2 | Sos koperkowy Z | 100 g/litr wody | Sos z dominującym smakiem koperku i przyjemną nurą śmietankową. Doskonale nadaje się do podrobów i drobiu. Jest sosem jasnym o kremowej konsystencji z dużą ilością koperku. | soja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
3 | Sos śmietanowo-grzybowy Z | 100 g/litr wody | Dokonały zarówno do mięsa drobiowego jak i wieprzowego oraz do dań mącznych i ziemniaków. Ciekawe połączenie intensywnwgo smaku grzybów leśnych z delikatną śmietanką. Zawiera suszone grzyby leśne oraz naturalne przyprawy i zioła tj. pietruszka nać, cebula, czosnek, pieprz czarny. | soja, mleko, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny | |
4 | Sos boloński Z | 100 g/litr wody | Sos do dań inspirowanych kuchnią włoską: mięsnych i do makaronów. Sos o smaku pomidorowym z nutą ziołową oregano i bazylii, o intensywnie czerwonej barwie. Może stanowić doskonałą bazę do przygotowania innych potraw tj. fasolka po bretońsku czy gołąbki. | dwutlenek siarki i siarczyny | |
5 | Sos myśliwski Z | 100 g/litr wody | Aromatyczna mieszanka przyprawowa o intensywnym smaku i brązowej barwie z widocznymi cząstkami grzybów i warzyw. Oparty na bazie ekstraktów i przypraw naturalnych tj. pieprz, cebula, jałowiec czy liść laurowy. Dedykowany do potraw z dziczyzny i mięsa czerwonego. | gluten, mleko | |
6 | Sos grzybowy Z | 100 g/litr wody | Dodatek do dań mięsnych, makaronów, różnego rodzaju klusek i ziemniaków. Mieszanka przypraw o smaku aromatycznych grzybów leśnych, ciemno beżowej barwie złamanej zabielaczem. Zawiera suszone grzyby i przyprawy naturalne. | mleko | |
7 | Sos pieczeniowy ciemny Z | 100 g/litr wody | Ten ciemnobrązowy sos dobrze komponuje się z mięsem wołowym jak i wieprzowym. Ma zdecydowany pieczeniowy smak z nutą pieczonej cebuli. | mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
8 | Sos słodkie chilli Z | 115 g/litr wody | Sos o intensywnej bawie czerwonej z widocznymi płatkami papryki. Sos pikantno-słodki o smaku paryki i delikatnej nucie pomidora. | soja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
9 | Sos węgierski Z | 100 g/litr wody | Sos o smaku papryki z delikatną nutą pomidora i przypraw. Barwa czerwona z widocznymi cząstkami papryki i cebuli grys. | soja, mleko, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny | |
10 | Sos gulaszowy ZŁ | 110 g/l wody | Sos o intensywnym smaku ze zdecydowaną nutą kminku i papryki w tle przebija się czosnek i cebula z delikatną nutą ziołową rozmarynu. Dedykowany do mięsa czerwonego. | mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
11 | Sos neapolitański Z | 100 g/litr wody | Kompozycja przypraw typowych dla kuchni włoskiej o intensywnym aromacie oregano, bazylii i tymianku z dominującą nutą pomidora. Sos o barwie soczysto czerwonej z widocznymi cząstkami ziół. | soja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
12 | Sos meksykański Z | 100 g/litr wody | Intensywnie czerwony sos z przyprawami charaktrystycznymi dla kuchni meksykańskiej tj. pomidory, papryka, cebula, czosnek i kolendra z widocznymi cząstkami płatka papryki.Dobrze komponuje sie z mięsem , ryżem oraz warzywami typowymiw kuchnimeksykańskiej m.in. kukurydzą i czerwoną fasolą. | mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
13 | Sos do pulpetów Z | 100 g/litr wody | Sos o barwie pomarańczowo-brązowej. O smaku delikatnego pomidora z dość mocnymi nutami warzywnymi tj. cebula, pietruszka, marchew i seler. | soja, mleko, gluten, seler, dwutlenek siarki i siarczyny | |
L.p. | Sosy na ciepło | Dawkowanie | Opis | Wartość odżywcza | Alergeny |
1 | Sos pomidorowy C | 100 g/litr wody | Sos do dań typowo polskich tj. gołąbki, fasolka czy pulpety. Sos o barwie czerwono-pomarańczowej z dominującą nutą pomidora i delikatnie przebijającą się nutą cebuli. | soja, seler, jaja, mleko | |
2 | Sos koperkowy C | 100 g/litr wody | Sos z dominującym smakiem koperku i przyjemną nurą śmietankową. Doskonale nadaje się do podrobów i drobiu. Jest sosem jasnym o kremowej konsystencji z dużą ilością koperku. | gluten, mleko, soja | |
3 | Sos śmietanowo-pieczarkowy CŁ | 100 g/litr wody | Jasny sos o smaku pieczarki z nutą śmietanki. Doskonały do dań z mięsa białego, makaronów czy różnego rodzaju klusek. | soja, mleko, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny | |
4 | Sos pieczeniowy CŁ | 100 g/litr wody | Sos pieczeniowy ciemny do mięsa czerwonego i dziczyzny. Charakteryzujący się przyjemną nutą pieczeniową. | mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
5 | Sos boloński C | 100 g/litr wody | Sos do dań inspirowanych kuchnią włoską: mięsnych i do makaronów. Sos o smaku pomidorowym z nutą ziołową oregano i bazylii, o intensywnie czerwonej barwie. Może stanowić doskonałą bazę do przygotowania innych potraw tj. fasolka po bretońsku czy gołąbki. | soja, mleko, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny, seler | |
6 | Sos myśliwski C | 100 g/litr wody | Aromatyczna mieszanka przyprawowa o intensywnym smaku i brązowej barwie z widocznymi cząstkami grzybów i warzyw. Oparty na bazie ekstraktów i przypraw naturalnych tj. pieprz, cebula, jałowiec czy liść laurowy. Dedykowany do potraw z dziczyzny i mięsa czerwonego. | mleko, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny, seler | |
7 | Sos neapolitański C | 100 g/litr wody | Kompozycja przypraw typowych dla kuchni włoskiej o intensywnym aromacie oregano, bazylii i tymianku z dominującą nutą pomidora. Sos o barwie soczysto czerwonej z widocznymi cząstkami ziół. | mleko, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny | |
8 | Sos meksykański C | 100 g/litr wody | Intensywnie czerwony sos z przyprawami charaktrystycznymi dla kuchni meksykańskiej tj. pomidory, papryka, cebula, czosnek i kolendra z widocznymi cząstkami płatka papryki. | gluten, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
9 | Sos grzybowy C | 100 g/litr wody | Dodatek do dań mięsnych, makaronów, różnego rodzaju klusek i ziemniaków. Mieszanka przypraw o smaku aromatycznych grzybów leśnych, ciemno beżowej barwie złamanej zabielaczem. Zawiera suszone grzyby i przyprawy naturalne. | gluten, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
10 | Sos pieczeniowy jasny C mod 1 | 100 g/litr wody | Sos o barwie beżowej dedykowany do mięs jasnych. Z delikatną nutą pieczeniową i mięsną. | gluten, soja, mleko, jaja, dwutlenek siarki i siarczyny | |
11 | Sos pieczeniowy jasny C mod 2 | 100 g/litr wody | Sos o barwie beżowej dedykowany do mięs jasnych. Z delikatną nutą pieczeniową i mięsną. | gluten, soja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
12 | Sos gulaszowy C | 100 g/litr wody | Sos o barwie ciemnopomarańczowej, proponowany do mięs czerwonych lub dziczyzny o intensywnym smaku z dominującymi nutami papryki, cebuli i kminku z delikatną nutą pomidora i ziół. | mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
13 | Sos do pulpetów C | 100 g/litr wody | Typowy sos do pulpetów o barwie beżowo-czerwonej o smaku pomidorowym i smażonej cebulki z nuta mięsną, z widocznymi cząstkami grysu marchewki, pietruszki i cebuli oraz pietruszki nać. | gluten, soja, mleko, seler, dwutlenek siarki i siarczyny | |
14 | Sos słodkie chilli C | 120 g/litr | Sos o intensywnej bawie czerwonej z widocznymi płatkami papryki. Sos pikantno-słodki o smaku paryki i delikatnej nucie pomidora. Doskonały do mięsa drobiowego, dobrze komponuje się rónież z mięsem wieprzowym. | soja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
15 | Sos ziołowy C | 100g/litr wody | Sos o barwie jasnobeżowej i widocznymi ziołami o intensywnym smaku ziół tj. tymianek, oregano, bazylia czy pietruszka. Dedykowany do mięsa drobiowego. | mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
L.p. | Sosy sałatkowe i przyprawy do sosów majonezowych | Dawkowanie | Opis | Wartość odżywcza | Alergeny |
1 | Sos sałatkowy włoski | 200g/litr/500g oleju | Sos o barwie kremowej z odcieniem żółtym z widocznymi ziołami i kostką cebuli liofilizowanej. Sos kwaśno-słodki z nutami ziół tymianku i bazylii. | śladowe ilości | |
2 | Sos sałatkowy | 200g/litr/500g oleju | Sos w kolorze żółto-seledynowym z dużą ilością ziół i papryki czerwonej grys. Sos kwaśno-słodki z nutą pietruszki nać i liścia laurowego. | śladowe ilości | |
3 | Sos Majonezowy | 51g / kg | Mieszanka funkcjonalna do sporządzenia majonezu z małą zawartoścą tłuszczu ( 25% ). Tego typu majonez może być stosowany jako alternatywa do tradycyjnego majonezu do różnego rodzaju sałatek warzywnych, rybnych, mięsnych czy serowych. Jest on równiwż doskonałą bazą do przygotowania majonezów smakowych. | dwutlenek siarki i siarczyny | |
4 | Sos do pizzy Manhattan | 167g/litr | Intensywnie pomidorowy sos z mocną nutą ziołową do pizzy lub zapiekanek.Sos ma kolor intensywne czerwony z widocznymi, zielonymi akcentami oregano. | dwutlenek siarki i siarczyny | |
5 | Przyprawa chrzanowa do majonezu | 40g / kg | Przyprawa o intensywny smaku chrzanu i delikatnej nucie musztardowo-mlecznej. | soja, mleko, jaja, seler | |
6 | Przyprawa curry do majonezu | 40g / kg | Przyprawa o żółtej barwie i charakterystycznym orientalnym smaku curry. | gorczyca, dwutlenek siarki i siarczyny | |
7 | Przyprawa pomidorowa do majonezu | 40g / kg | Przyprawa o barwie pomarańczowej i intensywnym smaku pomidora. | seler, mleko | |
8 | Przyprawa koperkowa do majonezu | 40g / kg | Przyprawa o barwie jasnobeżowej z widoczną igłą koperku z delikatną nutą śmietanki. | mleko | |
L.p. | Sosy do kateringu i do pasteryzacji | Dawkowanie | Opis | Wartość odżywcza | Alergeny |
1 | Sos z zielonym pieprzem | 180g/litr/80ml śmietanki 30% | Sos biały o smaku śmietankowo-pieprzowym z widocznym ziarnem pieprzu zielonego. Doskonały do schabu. | gluten, mleko | |
2 | Sos węgierski ( do kociołka węgierskiego ) | 140g/litr/6% koncentr.pom. | Sos o barwie czerwonej i intensywnym smaku typowym dla kuchni węgierskiej: papryki, kminku, czosnku i cebuli. Najlepiej się sprawdza z dodatkiem mięsa wieprzowego i warzyw tj. papryka, marchew, pietruszka, seler i cebula. | gluten, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
3 | Sos chiński | 120g/litr | Sos o charakterystycznym smaku typowym dla kuchni chińskiej z grzybami mun i pędami bambusa. Będzie świetnym dodatkiem do mięsa drobiowego. | soja, mleko, seler, dwutlenek siarki i siarczyny | |
4 | Sos chilli con carne | 170g/lit/+6% koncentr.pom. | Sos o barwie czerwonej z dominującymi nutami papryki, kminu rzymskiegi, oregano i pomidora. Dedykowany do mielonego mięsa wieprzowego lub wołowego. | soja, mleko, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny | |
5 | Sos Tikka Masala | 160g/litr/20ml śmietanki 30% | Sos inspirowany kuchnią indyjską o orientalnym smaku z dominującymi nutami imbiru, kolendry, kuminu i pomidorów. Tutaj sos świetnie sprawdzi się z mięsem drobiowym. | soja, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny |
L.p. | Bazy zup | Dawkowanie | Opis | Wartość odżywcza | Alergeny |
1 | Baza zupy ogórkowej | 100 g/l wody | Mieszanka warzyw, przypraw i naturalnych ekstraktów tj. czarny pieprz, seler, cebula, marchewka i por nadały doskonałą bazę smakową. Ma delikatnie kwaśny smak lecz aby uzyskać typową zupę ogórkową należy dodać ogórki kiszone. | mleko, gluten, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, seler | |
2 | Baza zupy żurek 107/T3 | 100 g/l wody | Tradycyjna polska zupa, która ma właściwy dla tego typu zupy kwaśny smak, wzbogacona a aromat wędzonki charakterystyczny dla żurku, doprawiona majerankiem. | soja, mleko, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny | |
3 | Baza zupy grochowej | 100 g/l wody | Rozgrzewająca, treściwa zupa o doskonałym smaku z dominującą nutą wędzonki i dodatkiem majeranku. | soja, mleko, gluten | |
4 | Baza zupy pomidorowej | 100 g/l wody | Ulubiona zupa Polaków o czerwonej barwie złamanej zabielaczem, dzięki któremu również został zbalansowany smak. Dodatek śmietanki oraz naturalnych przypraw i warzyw tj cebula, seler czy pieprz nadały smakowite tło. | mleko, gluten, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, seler | |
5 | Baza zupy jarzynowej | 100 g/l wody | Aromatyczna zupa o bogatym warzywnym bukiecie smakowym. Zabielona, z delikatną nutą śmietanki. W składzie jej są suszone warzywa tj. marchew, cebula, seler, lubczyk i pietruszka nać. Doskonała baza do zupy jarzynowej, świetnia sprawdza się również jako baza do zupy kalafiorowej czy brokułowej. | mleko, gluten, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, seler | |
6 | Baza zupy krupnik | 90 g/l wody | Rozgrzewająca i sycąca zupa na bazie bulionu z intensywną nutą cebuli i selera. Delikatnie zabielona. | mleko, gluten, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, seler | |
7 | Baza barszczu białego | 85 g/l wody | Smakowita baza z charakterystycznym smakiem wędzonki i majeranku oraz przyjemną nutą czosnku. Delikatnie zakwaszona i zabielona. | soja, mleko, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny | |
8 | Baza zupy grzybowej ( borowikowej ) | 90 g/l wody | Delikatna, aromatyczna zupa o kremowej konsystencji z kawałkami grzybów leśnych i nacią pietruszki. Zabielona, z dominującym smakiem grzybów , w tle delikatna nuta śmietanki. | soja, mleko, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny |
L.p. | Marynaty | Dawkowanie | Opis | Wartość odżywcza | Alergeny |
1 | Marynata Czosnkowo-ziołowa | 30 g/kg | Barwa beżowo-żółta z dużą ilością ziół tj. cząber czy szczypior z dominującym smakiem czosnku oraz delikatną nutą cebuli i pieprzu. | Białko 15,9 % NaCl 15,6 % Popiół 21,6 % Tłuszcz % Wilgotność 4,1 % | gorczyca, dwutlenek siarki i siarczyny, soja, mleko |
2 | Marynata do Szaszłyków I | 30 g/kg | Barwa beżowa z dużą iolścią zielonych części pietruszki i szczypiorku. Marynata o dominującym smaku pietruszki z nutą musztardy, czosnku i cebuli. | Białko 9,4 % NaCl 43,4 % Popiół 50,6 % Tłuszcz % Wilgotność 2,3 % | dwutlenek siarki i siarczyny, soja |
3 | Marynata Drobiowa II | 30 g/kg | Barwa pomarańczowa z widocznymi cząstkami przypraw. Marynata o smaku papryki, pieprzu z delikatną nutą curry. | Białko 12,5 % NaCl 27 % Popiół 32,1 % Tłuszcz % Wilgotność 3,2 % | soja, mleko, gorczyca, dwutlenek siarki i siarczyny |
4 | Marynata Gruzińska | 30 g/kg | Barwa beżowa z delikatnym odcieniem pomarańczowym z widocznymi ziołami. Dominujący smak pietruszki z nutą czosnku, cebuli i kolendry. | Białko 8,4 % NaCl 41,9 % Popiół 44,2 % Tłuszcz % Wilgotność 2,5 % | soja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny |
5 | Marynata Kolska | 30 g/kg | Barwa kremowo-oliwkowa z dużą ilością ziół. Smak ziołowo-czosnkowy ze zdecydowaną nutą oregano. | Białko 15,8 % NaCl 33,6 % Popiół 41,2 % Tłuszcz % Wilgotność 2,5 % | soja, mleko, seler |
6 | Marynata Meksykańska | 40 g/kg | Barwa pomarańczowa z widocznymim cząstkami ziół i całym ziarnem czerwonego pieprzu. Marynata o smaku papryki z mocno wyczuwalną nutą kolendry i czosnku oraz delikatną nutą dymu. | Białko 14,6 % NaCl 13,2 % Popiół 19,7 % Tłuszcz % Wilgotność 4,4 % | soja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny |
7 | Marynata Meksykańska do kurczaka | 10 g/kg | Barwa czerwona. Marynata o smaku papryki z delikatną nutą czosnku i pieprzu. | Białko 15,6 % NaCl 53 % Popiół 62,8 % Tłuszcz % Wilgotność 1,6 % | soja, dwutlenek siarki i siarczyny |
8 | Marynata do szaszłyków wołowych | 40 g/kg | Barwa pomarańczowo-żółta z dużą iolścią zielonej pietruszki. Marynata przygotowana na bazie oryginalnej receptury na szaszłyki wołowe - Anticuchos pochodzące z kuchni peruwiańskiej. Marynata o smaku papryki, pieprzu i kminu z mocno wyczuwalną pietruszką. | Białko 10,8 % NaCl 32,9 % Popiół 37,8 % Tłuszcz % Wilgotność 4,2 % | mleko, soja |
9 | Marynata Myśliwska | 30 g/kg | Barwa pomarańczowa z dużą ilością ziół oraz grysem czosnku, cebuli i pieprzu.Smak ziołowy z nutą cebulowo-czosnkową. | Białko 15,6 % NaCl 23,1 % Popiół 30,1 % Tłuszcz % Wilgotność 2,7 % | śladowe ilości |
10 | Marynata Orientalna | 30 g/kg | Barwa brązowo-żółta.Dominujący smak przypraw orientalnych z nutą pomidora i goździka. | Białko 10,9 % NaCl 26,3 % Popiół 30,5 % Tłuszcz % Wilgotność 4,3 % | gorczyca, dwutlenek siarki i siarczyny |
11 | Marynata Parma | 30 g/kg | Barwa pomarańczowa z dużymi płatkami papryki. Smak zdecydowanie paprykowyi bardzo ostry. | Białko 15,8 % NaCl 4,8 % Popiół 9,6 % Tłuszcz % Wilgotność 4,2 % | gorczyca, mleko, soja, gluten |
12 | Marynata Curry | 30 g/kg | Barwa żółta z zielonymi cząstkami ziół. Marynata o orientalnym smaku curry z delikatną nutą kminu rzymskiego. | Białko 12,3 % NaCl 16,2 % Popiół 20,3 % Tłuszcz % Wilgotność 4,5 % | soja, gorczyca, dwutlenek siarki i siarczyny |
13 | Marynata Węgierska A | 30 g/kg | Barwa ciemnopomarańczowa z płatkami zielonej papryki i smażonej cebuli oraz grysem czarnego pieprzu i czerwonej papryki. Dominujący smak papryki i smażonej cebuli. | Białko 13,2 % NaCl 15 % Popiół 19,8 % Tłuszcz % Wilgotność 3,6 % | soja, dwutlenek siarki i siarczyny |
14 | Marynata Wiosenna | 30 g/kg | Barwa beżowo-żółta z widocznymi ziołami, pieprzem łamanym oraz grysem czosnku i cebuli.Marynata bardzo aromatyczna z główną nutą ziołową tymianku i majeranku, w tle wyczuwalny kminek, cebula i czosnek. | Białko 16,1 % NaCl 16,6 % Popiół 24,9 % Tłuszcz % Wilgotność 3,7 % | gorczyca, mleko, soja |
15 | Marynata Grilowa | 40 g/kg | Barwa czewono-brunatna z widocznymi zielonymi cząstkami ziół tj. rozmaryn, oregano, tymianek. Marynata o smaku ziołowo-paprykowym z delikatna nutą pomidora. | Białko 11,8 % NaCl 32,6 % Popiół 37 % Tłuszcz % Wilgotność 3,4 % | soja, dwutlenek siarki i siarczyny |
16 | Marynata Hot&Spicy do skrzydełek | 40 g/kg | Barwa pomarańczowa. Smak paprykowo-pomidorowy z nutą czosnku, pieprzu i delikatnie wyczuwalną gałką muszkatołową. | Białko 12,5 % NaCl 16,7 % Popiół 21,7 % Tłuszcz % Wilgotność 3,5 % | soja, mleko, gluten, orzechy ziemne, seler, dwutlenek siarki i siarczyny |
17 | Marynata Libańska | 40 g/kg | Barwa beżowa z widocznymi zielonymi cząstkami ziół. Marynata przygotowana na bazie oryginalnej przyprawy libańskiej przeznaczonej do fileta drobiowego. Marynata o smaku pieprzu, czosnku i ziela angielskiego z nutą mięty i cytryny. | Białko 11,6 % NaCl 23,5 % Popiół 31,7 % Tłuszcz % Wilgotność 4,0 % | soja, dwutlenek siarki i siarczyny |
18 | Marynata Pikantna 1 ( bez msg ) | 30 g/kg | Barwa ciemno czerwona z widocznynymi cząstkami papryki i naci pietruszki. Marynata o smaku papryki z nutą pieprzu, czosnku i cebuli. | Białko 9,2 % NaCl 16,7 % Popiół 23,4 % Tłuszcz % Wilgotność 4,4 % | mleko, gorczyca, dwutlenek siarki i siarczyny |
19 | Marynata Pikantna 2 ( bez msg ) | 30 g/kg | Marynata o barwie pomarańczowej, smaku paprykowo-pomidorowym z nutą czosnku i cebuli. | Białko 9,7 % NaCl 19,5 % Popiół 24,9 % Tłuszcz 2,6 % Wilgotność 4,5 % | soja, mleko, gluten, orzechy ziemne, jaja, seler, dwutlenek siarki i siarczyny |
20 | Marynata Grillowa I ( bez msg ) | 30 g/kg | Barwa czerwono-pomarańczowa z widocznymi cząstkami ziół tj. tymianek, oregano, rozmaryn, majeranek i pietrusszka. Marynata o smaku paprykowo-ziołowym. | Białko 8,6 % NaCl 26,7 % Popiół 28,1 % Tłuszcz % Wilgotność 3,7 % | soja, dwutlenek siarki i siarczyny |
21 | Marynata Grillowa IIG ( bez msg ) | 25 g/kg | Marynata o barwie ciemnopomarańczowej o smaku paprykowo-czosnkowym z delikatną nutą oregano. | Białko 7,4 % NaCl 34,6 % Popiół 37,7 % Tłuszcz % Wilgotność 4,2 % | soja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny |
22 | Marynata Maślano-grzybowa G ( bez msg ) | 35 g/kg | Marynata o barwie kremowo-beżowej z widocznymim cząstkami grzybów i szczypiorku. Marynata o zdecydowanym smaku maślanym z nuta grzybową. | mleko, dwutlenek siarki i siarczyny | |
23 | Marynata Dekormix Złocista GA ( bez msg i alergenów ) | 30 g/kg | Marynata o barwie intensywnie ciemno żółtej z dużą ilością zielonych cząstek ziół, grysu cebuli i czosnku oraz papryki czerwonej.Marynata o smaku ziołowo-czosnkowym z nuta papryki. | dwutlenek siarki i siarczyny | |
24 | Marynata Curry GA ( bez msg i alergenów ) | 30 g/kg | Barwa żółta z zielonymi cząstkami ziół. Marynata o orientalnym smaku curry z delikatną nutą kminu rzymskiego. | dwutlenek siarki i siarczyny | |
25 | Marynata Czosnkowo-paprykowa GA ( bez msg i alergenów ) | 30 g/kg | Marynata o pomarańczowej barwie z cząstkami ziół, cebuli grys i papryki czerwonej. Dominujący smak czosnkowy z nutą ziołowo-paprykową. | dwutlenek siarki i siarczyny | |
26 | Marynata do szaszłyków paprykowa GA ( bez msg i alergenów ) | 50 g/kg | Marynata o barwie pomarańczowo-beżowej z cząstkami grysu papryki, marchewki i cebuli. Marynata o nucie smakowej cebuli i ziela angielskiego. | dwutlenek siarki i siarczyny | |
27 | Marynata Gruzińska GA ( bez msg i alergenów ) | 35 g/kg | Marynata o barwie beżowej z dużą ilością zielonych cząstek ziół. Dominujący smak pietruszki z nuta czosnku i cebuli. | dwutlenek siarki i siarczyny | |
28 | Marynata Hot&Spicy do skrzydełek GA ( bez msg i alergenów ) | 40 g/kg | Marynata o barwie pomarańczowej z cząstkami papryki, lekko pikantna z nutą pomidora. | dwutlenek siarki i siarczyny | |
29 | Marynata Meksykańska do kurczaka GA ( bez msg i alergenów ) | 10 g/kg | Marynata o intensywnej barwie czerwonej z cząstkami papryki czerwonej. Marynata ostra z dominującym smakiem papryki. | nic | |
30 | Marynata Pomarańczowo-ziołowa GA ( bez msg i alergenów ) | 30 g/kg | Marynata o barwie pomarańczowej z cząstkami zielonych ziół o smaku ziołowym z nutą pomarańczy. | dwutlenek siarki i siarczyny | |
L.p. | Glazury | Dawkowanie | Opis | Wartość odżywcza | Alergeny |
1 | Glazura BBQ ze śliwką | 50 g/kg | Barwa beżowo-pomarańczowa. Glazura o smaku łagodnego dymu z dość mocną nutą śliwki. | Białko 4,8 % NaCl 9,9 % Popiół 12,0 % Tłuszcz 1,1% Wilgotność 4,7 % | mleko, dwutlenek siarki i siarczyny |
2 | Glazura Sweet Chilli | 50 g/kg | Barwa czerwona z widocznymi cząstkami grysu czerwonej papryki. Glazura dość ostra o dominującej nucie papryki. | Białko 5,6 % NaCl 11,1 % Popiół 13,2 % Tłuszcz 1,8 % Wilgotność 3,8 % | soja, gorczyca, dwutlenek siarki i siarczyny |
3 | Glazura Łagodna | 50 g/kg | Barwa intensywnie pomarańczowa. Smak pomidora i słodkiej papryki z delikatnę nutą kminu rzymskiego i oregano. | Białko 7,1 % NaCl 12,2 % Popiół 14,7 % Tłuszcz 2,6% Wilgotność 3,8 % | soja, mleko, gorczyca, dwutlenek siarki i siarczyny |
4 | Glazura Tikka | 50 g/kg | Barwa pomarańczowa z zielonymi cząstkami ziół. Glazura inspirowana kuchnią indyjską o smaku aromatycznych przypraw typowych dla tej kuchni tj. kolendra, kmin rzymski, imbir z wyraźną nutą pomidora. | Białko 5,9 % NaCl 9,9 % Popiół 12,6 % Tłuszcz 2,4% Wilgotność 3,7 % | mleko, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny |
5 | Glazura Mexican Salsa | 50 g/kg | Barwa jasnopomarańczowa z widocznymi cząstkami grysu pieprzu czarnego. Smak na bazie aromatów charakterystycznych dla kuchni meksykańskiej z główną nutą pomidorów, papryki, kolendry, cebuli i czosnku. | soja, dwutlenek siarki i siarczyny | |
6 | Glazura Grillowa | 50 g/kg | Barwa beżowa. Glazura o zdecydowanym smaku grillowanych szaszłkyków wołowych. | Białko 5,9 % NaCl 12,4 % Popiół 13,8 % Tłuszcz 1,1 % Wilgotność 3,7 % | soja, dwutlenek siarki i siarczyny |