Najwyższej jakości dodatki dla gastronomii


SMAKOVITA oferuje szeroki wachlarz dodatków dla gastronomii. Gdy chodzi o masowe żywienie, smak i wygląd potraw liczy się tak samo, jak czas potrzebny do ich przygotowania. Rozumiemy potrzeby tej gałęzi produkcji, dlatego przygotowaliśmy szereg dodatków dla gastronomii, które znacząco zaoszczędzą czas i dodadzą proponowanym daniom wyrazistości.

Nie uznajemy kompromisów, które uderzają w konsumenta. Nasze marynaty i glazury, bazy do zup oraz sosów to produkty najwyższej jakości, które znalazły uznanie wymagających testerów. Dodatki dla gastronomii SMAKOVITA to aromat pachnących majerankiem frykadelek wieprzowych i kuszących miętową nutą szaszłyków drobiowych w marynacie libańskiej, to złociste i pikantne skrzydełka z kurczaka, królewska zupa borowikowa i sos pieczeniowy, którego nie może zabraknąć na wykwintnym stole. To zestaw rozwiązań hołdujących kuchni polskiej, jak i tradycjom kulinarnym pochodzącym z całego świata.

Posypki
Posypki
L.p. Posypki Dawkowanie Opis Wartość odżywcza Alergeny
1 Aromax Posypka do Boczku 30 g/kg Mieszanka przyprawowa z główną nutą smakową czosnku i papryki chilli. soja, dwutlenek siarki i siarczyny
2 Aromax Posypka Drobna 30 g/kg Posypka intensywnie pomarańczowa o równomiernej drobnej granulacji. Posypka o smaku ostrej papryki z nutą czosnku. soja
3 Aromax Posypka Kminkowa 30 g/kg Posypka o intensywnie pomarańczowej barwie z widocznym całym ziarnem kminku. W smaku mocno kminkowa i pikantna z delikatna nutą czosnku. soja, dwutlenek siarki i siarczyny
4 Kruszonka do pasztetu 385 g/kg Preparat funkcjonalno-smakowy do sporządzenia kruszonki na pasztet. Kruszonka będzie ciekawym akcentem dekoracyjno-smakowy dodającym atrakcyjności pasztetowi. soja, gluten
5 Posypka o smaku kurczaka 80 g/kg Posypka do chipsów i chrupek / grzanek chlebowych o delikatnym jasnożółtym zabarwieniu, o smaku kurczaka z delikatną nutą curry. soja, gluten, jaja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
6 Posypka o smaku salami 80 g/kg Posypka do chipsów i chrupek / grzanek chlebowych o barwie pomarańczowej z delikatną nutą smakową charakterystyczną dla kiełbasy dojrzewającej, z dość mocno wyczuwalnym aromatem pieprzu i czosnku. soja, gluten, jaja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
7 Posypka o smaku śmietanki z cebulką 80 g/kg Posypka smakowa do chipsów i chrupek / grzanek chlebowych o kremowym kolorze z zielonymi akcentami naci pietruszki. Posypka o smaku śmietanki z delikatna nutą cebulki. gluten, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
8 Posypka serowa 80 g/kg Posypka smakowa do chipsów i chrupek / grzanek chlebowych o jasnym kolorze pomarańczowym. Posypka o smaku łagodnego sera z delikatną nutą mleczną. mleko, gluten
9 Posypka grillowa do hamburgerów QS Posypka funkcjonalno-smakowa typu "panierka". Nadaje hamburgerom smak i chroni przed ubytkami w czasie obróbki termicznej. Posypka o smaku paprykowo-ziołowym z dominującymi nutami tymianku, oregano i majeranku. soja, dwutlenek siarki i siarczyny
10 Posypka łagodna do hamburgerów QS Posypka funkcjonalno-smakowa typu "panierka". Nadaje hamburgerom smak i chroni przed ubytkami w czasie obróbki termicznej. Posypka delikatna w smaku czosnku , cebuli i kuminu z delikatną nutą pomidora i oregano. soja, dwutlenek siarki i siarczyny
11 Aromax Posypka paprykowa QS Mieszanka przyprawowa z główną nutą smakową papryki, z zielonymi akcentami pietruszki nać i grysu marchwi. gorczyca
12 Posypka warzywna 30 g/kg Posypka o barwie żółtej z dużą ilością suszonych warzyw pietruszki i marchewki grys oraz pietruszki nać. Smak warzywno-bulionowy. dwutlenek siarki i siarczyny, gorczyca
     
L.p. Posypki do chipsów i chlebków Dawkowanie Opis Wartość odżywcza Alergeny
1 Posypka o smaku bekonu 80 g/kg Posypka smakowa do chipsów i chrupek / grzanek chlebowych o jasnym kolorze pomarańczowym. Posypka o intensywnym jednocześnie przyjemnym smaku bekonu.. mleko, gluten
2 Posypka o smaku kurczaka 80 g/kg Posypka do chipsów i chrupek / grzanek chlebowych o delikatnym jasnożółtym zabarwieniu, o smaku kurczaka z delikatną nuta curry. soja, gluten, jaja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
3 Posypka o smaku salami 80 g/kg Posypka do chipsów i chrupek / grzanek chlebowych o barwie pomarańczowej z delikatną nutą smakową charakterystyczną dla kiełbasy dojrzewającej, z dość mocno wyczuwalnym aromatem pieprzu i czosnku. soja, gluten, jaja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
4 Posypka serowa 80 g/kg Posypka smakowa do chipsów i chrupek / grzanek chlebowych o jasnym kolorze pomarańczowym. Posypka o smaku łagodnego sera z delikatną nutą mleczną. mleko, gluten
5 Posypka o smaku śmietanki z cebulką 80 g/kg Posypka smakowa do chipsów i chrupek / grzanek chlebowych o kremowym kolorze z zielonymi akcentami naci pietruszki. Posypka o smaku śmietanki z delikatna nutą cebulki. gluten, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
   
L.p. Środki do produkcji Kebab, Gyros, Sharma Dawkowanie Opis Wartość odżywcza Alergeny
1 Aromax Kebab 10 g/kg Mieszanka przypraw typowa dla kuchni tureckiej. Smak mocno ziołowy z nutą curry i pieprzu. Dedykowany do mięsa drobiowegio lub cielęcego. gorczyca, mleko
2 Aromax Kebab I  40-45 g/kg Aromatyczna mieszanka beżowo-pomarańczowa z widocznymi cząstkami ziół. Przyprawa o zdecydowanym smaku kuminu, imbiru, czosnku i nuta oregano kojarząca się z kuchnią orientalną. soja, gorczyca, dwutlenek siarki i siarczyny
3 Aromax Kebab II 40-45 g/kg Barwa pomarańczowa z ziołami. Smak ze zdecydowaną nutą czosnku i papryki z delikatnie wyczuwalnym rozmarynem i cynamonem. soja, dwutlenek siarki i siarczyny
4 Aromax Kebab III 20 g/kg Barwa pomarańczowa z widocznymi cząstkami ziół oregano i tymianku. W przyprawie wyczuwalne nuty orientalne curry oraz papryki i pieprzu z nutą kminku i pomidora. soja, dwutlenek siarki i siarczyny
5 Aromax Mieszanka Przypraw do Kebaba 25 g/kg Mieszanka o barwie pomarańczowej z widocznymim cząstkami ziół, o smaku paprykowo-pieprzowym z intensywną nutą tymianku i oregano. soja, gorczyca, dwutlenek siarki i siarczyny
6 Vitasol Kebab 24 g/kg Środek funkcjonalny do solanek soja
7 Vitakut P Kebab II 20-25 g/kg Do produkcji przetworów mięsnych w tym produktów homogenizowanych, o obniżonej wartości energetycznej a także do innych środków dietetycznych. soja, gluten
8 Przyprawa / marynata do Shoarmy 30 g/kg Dzięki orientalnej kompozycji ziół i praypraw nadaje potrwom charakterystyczny dla kuchni arabskiej smak. Przyprawa o dominującym smaku curry i kminu rzymskiego z nutą imbiru i papryki. mleko, gorczyca, soja
9 Przyprawa / marynata do Gyrosa 30-40 g/kg Kompozycja przyprawa charaktrystycznych dla kuchni greckiej. Przede wszystkim do jagnięciny i wołowiny lecz dobrze się sprawdza na mięsie drobiowym i wieprzowym. Barwa czerwona z widocznymi cząstkami ziół. Marynata z dominującym smakiem ziół tj. tymianek, rozmaryn i oregano oraz z nutą czosnku i papryki. mleko, gorczyca, dwutlenek siarki i siarczyny
 
L.p. Środki do produkcji wyrobów formowanych (typu hamburger) Dawkowanie Opis Wartość odżywcza Alergeny
1 Aromax Frykadela Drobiowa 12 g/kg Mieszanka smakowa dedykowana do wyrobów formowanych tj. frykadele, kotlety czy hamburgery, o barwie jasno beżowej z dużą ilością grysu cebuli. Smak z dominującą nutą cebuli i czosnku oraz pieprzu. soja, dwutlenek siarki i siarczyny, mleko
2 Aromax Frykadela Wieprzowa 12 g/kg Mieszanka przypraw o barwie ciemno beżowej z dużą ilością pieprzu i cebuli grys, z wyraźną nutą majeranku i delikatną gałki muszkatołowej. Przeznaczona do wyrobów formowanych soja, dwutlenek siarki i siarczyny, mleko
3 Aromax Hamburger 20 g/kg Zastosowanie w przemyśle mięsnym i drobiowym do produkcji wędlin, konserw i wyrobów garmażeryjnych oraz wyrobów kulinarnych i dań gotowych. Przyprawa o głównej nucie smakowej pieprzu i cebuli z delikatną nutą kminku. soja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
4 Aromax Hamburger Wędzony 120 g/kg Kompletna mieszanka funkcjonalno smakowa do produktów formowanych niższej jakości. Dedykowany do mięsa drobiowego, którego uwydatni smak dzięki mocnej nucie kurczaka. soja, gluten, mleko
5 Aromix Teksański II 8 g/kg Zastosowanie w przemyśle mięsnym i drobiowym do produkcji wyrobów garmażeryjnych jak i wędlin i konserw. Mieszanka przypraw o głównej nucie smakowej papryki, pieprzu i cebuli w tle nuta imbiru i gałki muszkatołowej. soja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
6 Aromax Kotlet 150 g/kg Kompletna mieszanka funkcjonalno-smakowa do wyrobów formowanych. Główna nuta smakowa pieprzowo-cebulowa. soja, gluten, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
7 Aromax Kulinarny 20 g/kg Zastosowanie w przemyśle mięsnym i drobiowym do produkcji wyrobów garmażeryjnych oraz wędlin i konserw. Mieszanka przypraw o głównej nucie smakowej cebuli, pieprzu i czosnku, w tle nuta gałki muszkatołowej. soja, mleko
8 Mix do kotletów warzywnych 150-160 g/kg warzyw Kompletna mieszanka funkcjonalno-smakowa do przygotowania kotletów warzywnych. Przyde wszystkim dedykowana do warzyw mrożonych tj. brokuł, kalafior, marchew czy groszek mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
9 Przyprawa Funkcjonalno - Smakowa do nuggets 90 g/kg Kompletna mieszanka funkcjonalno-smakowa dedykowana do nuggetsów drobiowych. Ze względu na na funkcjonalność i kompozycję smakową opartą na bazie aromatów i ekstraktów przypraw z wyczuwalną nutą cebuli i czosnku oraz delikatną nutą mięsną tworzy harmonijny smak i aromat odpowiedni do kotletów mielonych, hamburgerów czy pulpetów. mleko, soja, gluten, seler, orzechy ziemne
10 Smarowidło kaszubskie 20-25 g/kg Mieszanka smakowa ze stabilizatorami do wyrobów typu metka lub do wyrobów pieczonych. soja, gorczyca
11 Vitakut 10 g/kg Kompletny środek do kutrowania stosowany do wędlin drobnorozdrobnionych i farszów wiążących oraz do wędlin drobnorozdrobnionych wysokowydajnych. soja
12 Vitakut FE 5 g/kg Kompletna mieszanka funkcjonalna, fosforanowa do kutrowania, stosowana do wędlin średnio, drobnorozdrobnionych i farszów wiążących. W przetwórstwie mięsnym i drobiowym do produkcji wędlin i wyrobów garmażeryjnych. soja
13 Vitakut Knack 100 g/kg Środek funkcjonalny do produkcji wysokowydajnych przetworów mięsnych: wieprzowych, wołowych i drobiowych. śladowe ilości
14 Vitakut Top K 130 g/kg Mieszanka funkcjonalna. Bardzo uniwersalna, z powodzeniem może być stosowana do różnego rodzaju hamburgerów czy kotletów ale też do klopsów czy pulpetów. soja, gluten
Sosy
Sosy
L.p. Sosy na zimno Dawkowanie Opis Wartość odżywcza Alergeny
1 Sos pomidorowy Z 100 g/litr wody Sos do dań typowo polskich tj. gołąbki, fasolka czy pulpety. Sos o barwie czerwono-pomarańczowej z dominującą nutą pomidora i delikatnie przebijającą się nutą cebuli.   soja, dwutlenek siarki i siarczyny
2 Sos koperkowy Z 100 g/litr wody Sos z dominującym smakiem koperku i przyjemną nurą śmietankową. Doskonale nadaje się do podrobów i drobiu. Jest sosem jasnym o kremowej konsystencji z dużą ilością koperku.   soja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
3 Sos śmietanowo-grzybowy Z 100 g/litr wody Dokonały zarówno do mięsa drobiowego jak i wieprzowego oraz do dań mącznych i ziemniaków. Ciekawe połączenie intensywnwgo smaku grzybów leśnych z delikatną śmietanką. Zawiera suszone grzyby leśne oraz naturalne przyprawy i zioła tj. pietruszka nać, cebula, czosnek, pieprz czarny.   soja, mleko, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny
4 Sos boloński Z 100 g/litr wody Sos do dań inspirowanych kuchnią włoską: mięsnych i do makaronów. Sos o smaku pomidorowym z nutą ziołową oregano i bazylii, o intensywnie czerwonej barwie. Może stanowić doskonałą bazę do przygotowania innych potraw tj. fasolka po bretońsku czy gołąbki.   dwutlenek siarki i siarczyny
5 Sos myśliwski Z 100 g/litr wody Aromatyczna mieszanka przyprawowa o intensywnym smaku i brązowej barwie z widocznymi cząstkami grzybów i warzyw. Oparty na bazie ekstraktów i przypraw naturalnych tj. pieprz, cebula, jałowiec czy liść laurowy. Dedykowany do potraw z dziczyzny i mięsa czerwonego.   gluten, mleko
6 Sos grzybowy Z  100 g/litr wody Dodatek do dań mięsnych, makaronów, różnego rodzaju klusek i ziemniaków. Mieszanka przypraw o smaku aromatycznych grzybów leśnych, ciemno beżowej barwie złamanej zabielaczem. Zawiera suszone grzyby i przyprawy naturalne.   mleko
7 Sos pieczeniowy ciemny Z 100 g/litr wody Ten ciemnobrązowy sos dobrze komponuje się z mięsem wołowym jak i wieprzowym. Ma zdecydowany pieczeniowy smak z nutą pieczonej cebuli.   mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
8 Sos słodkie chilli Z 115 g/litr wody Sos o intensywnej bawie czerwonej z widocznymi płatkami papryki. Sos pikantno-słodki o smaku paryki i delikatnej nucie pomidora.   soja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
9 Sos węgierski Z 100 g/litr wody Sos o smaku papryki z delikatną nutą pomidora i przypraw. Barwa czerwona z widocznymi cząstkami papryki i cebuli grys.   soja, mleko, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny
10 Sos gulaszowy ZŁ 110 g/l wody Sos o intensywnym smaku ze zdecydowaną nutą kminku i papryki w tle przebija się czosnek i cebula z delikatną nutą ziołową rozmarynu. Dedykowany do mięsa czerwonego.   mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
11 Sos neapolitański Z 100 g/litr wody Kompozycja przypraw typowych dla kuchni włoskiej o intensywnym aromacie oregano, bazylii i tymianku z dominującą nutą pomidora. Sos o barwie soczysto czerwonej z widocznymi cząstkami ziół.   soja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
12 Sos meksykański Z 100 g/litr wody Intensywnie czerwony sos z przyprawami charaktrystycznymi dla kuchni meksykańskiej tj. pomidory, papryka, cebula, czosnek i kolendra z widocznymi cząstkami płatka papryki.Dobrze komponuje sie z mięsem , ryżem oraz warzywami typowymiw kuchnimeksykańskiej m.in. kukurydzą i czerwoną fasolą.   mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
13 Sos do pulpetów Z 100 g/litr wody Sos o barwie pomarańczowo-brązowej. O smaku delikatnego pomidora z dość mocnymi nutami warzywnymi tj. cebula, pietruszka, marchew i seler.   soja, mleko, gluten, seler, dwutlenek siarki i siarczyny
           
L.p. Sosy na ciepło Dawkowanie Opis Wartość odżywcza Alergeny
1 Sos pomidorowy C 100 g/litr wody Sos do dań typowo polskich tj. gołąbki, fasolka czy pulpety. Sos o barwie czerwono-pomarańczowej z dominującą nutą pomidora i delikatnie przebijającą się nutą cebuli.   soja, seler, jaja, mleko
2 Sos koperkowy C 100 g/litr wody Sos z dominującym smakiem koperku i przyjemną nurą śmietankową. Doskonale nadaje się do podrobów i drobiu. Jest sosem jasnym o kremowej konsystencji z dużą ilością koperku.   gluten, mleko, soja
3 Sos śmietanowo-pieczarkowy CŁ 100 g/litr wody Jasny sos o smaku pieczarki z nutą śmietanki. Doskonały do dań z mięsa białego, makaronów czy różnego rodzaju klusek.   soja, mleko, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny
4 Sos pieczeniowy CŁ 100 g/litr wody Sos pieczeniowy ciemny do mięsa czerwonego i dziczyzny. Charakteryzujący się przyjemną nutą pieczeniową.   mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
5 Sos boloński C 100 g/litr wody Sos do dań inspirowanych kuchnią włoską: mięsnych i do makaronów. Sos o smaku pomidorowym z nutą ziołową oregano i bazylii, o intensywnie czerwonej barwie. Może stanowić doskonałą bazę do przygotowania innych potraw tj. fasolka po bretońsku czy gołąbki.   soja, mleko, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny, seler
6 Sos myśliwski C 100 g/litr wody Aromatyczna mieszanka przyprawowa o intensywnym smaku i brązowej barwie z widocznymi cząstkami grzybów i warzyw. Oparty na bazie ekstraktów i przypraw naturalnych tj. pieprz, cebula, jałowiec czy liść laurowy. Dedykowany do potraw z dziczyzny i mięsa czerwonego.   mleko, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny, seler
7 Sos neapolitański C 100 g/litr wody Kompozycja przypraw typowych dla kuchni włoskiej o intensywnym aromacie oregano, bazylii i tymianku z dominującą nutą pomidora. Sos o barwie soczysto czerwonej z widocznymi cząstkami ziół.   mleko, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny
8 Sos meksykański C 100 g/litr wody Intensywnie czerwony sos z przyprawami charaktrystycznymi dla kuchni meksykańskiej tj. pomidory, papryka, cebula, czosnek i kolendra z widocznymi cząstkami płatka papryki.   gluten, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
9 Sos grzybowy C 100 g/litr wody Dodatek do dań mięsnych, makaronów, różnego rodzaju klusek i ziemniaków. Mieszanka przypraw o smaku aromatycznych grzybów leśnych, ciemno beżowej barwie złamanej zabielaczem. Zawiera suszone grzyby i przyprawy naturalne.   gluten, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
10 Sos pieczeniowy jasny C mod 1 100 g/litr wody Sos o barwie beżowej dedykowany do mięs jasnych. Z delikatną nutą pieczeniową i mięsną.   gluten, soja, mleko, jaja, dwutlenek siarki i siarczyny
11 Sos pieczeniowy jasny C mod 2 100 g/litr wody Sos o barwie beżowej dedykowany do mięs jasnych. Z delikatną nutą pieczeniową i mięsną.   gluten, soja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
12 Sos gulaszowy C 100 g/litr wody Sos o barwie ciemnopomarańczowej, proponowany do mięs czerwonych lub dziczyzny o intensywnym smaku z dominującymi nutami papryki, cebuli i kminku z delikatną nutą pomidora i ziół.   mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
13 Sos do pulpetów C 100 g/litr wody Typowy sos do pulpetów o barwie beżowo-czerwonej o smaku pomidorowym i smażonej cebulki z nuta mięsną, z widocznymi cząstkami grysu marchewki, pietruszki i cebuli oraz pietruszki nać.   gluten, soja, mleko, seler, dwutlenek siarki i siarczyny
14 Sos słodkie chilli C 120 g/litr Sos o intensywnej bawie czerwonej z widocznymi płatkami papryki. Sos pikantno-słodki o smaku paryki i delikatnej nucie pomidora. Doskonały do mięsa drobiowego, dobrze komponuje się rónież z mięsem wieprzowym.   soja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
15 Sos ziołowy C 100g/litr wody Sos o barwie jasnobeżowej i widocznymi ziołami o intensywnym smaku ziół tj. tymianek, oregano, bazylia czy pietruszka. Dedykowany do mięsa drobiowego.   mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
           
L.p. Sosy sałatkowe i przyprawy do sosów majonezowych Dawkowanie Opis Wartość odżywcza Alergeny
1 Sos sałatkowy włoski 200g/litr/500g oleju Sos o barwie kremowej z odcieniem żółtym z widocznymi ziołami i kostką cebuli liofilizowanej. Sos kwaśno-słodki z nutami ziół tymianku i bazylii.   śladowe ilości
2 Sos sałatkowy 200g/litr/500g oleju Sos w kolorze żółto-seledynowym z dużą ilością ziół i papryki czerwonej grys. Sos kwaśno-słodki z nutą pietruszki nać i liścia laurowego.   śladowe ilości
3 Sos Majonezowy 51g / kg Mieszanka funkcjonalna do sporządzenia majonezu z małą zawartoścą tłuszczu ( 25% ). Tego typu majonez może być stosowany jako alternatywa do tradycyjnego majonezu do różnego rodzaju sałatek warzywnych, rybnych, mięsnych czy serowych. Jest on równiwż doskonałą bazą do przygotowania majonezów smakowych.   dwutlenek siarki i siarczyny
4 Sos do pizzy Manhattan 167g/litr Intensywnie pomidorowy sos z mocną nutą ziołową do pizzy lub zapiekanek.Sos ma kolor intensywne czerwony z widocznymi, zielonymi akcentami oregano.   dwutlenek siarki i siarczyny
5 Przyprawa chrzanowa do majonezu 40g / kg Przyprawa o intensywny smaku chrzanu i delikatnej nucie musztardowo-mlecznej.   soja, mleko, jaja, seler
6 Przyprawa curry do majonezu 40g / kg Przyprawa o żółtej barwie i charakterystycznym orientalnym smaku curry.   gorczyca, dwutlenek siarki i siarczyny
7 Przyprawa pomidorowa do majonezu 40g / kg Przyprawa o barwie pomarańczowej i intensywnym smaku pomidora.   seler, mleko
8 Przyprawa koperkowa do majonezu 40g / kg Przyprawa o barwie jasnobeżowej z widoczną igłą koperku z delikatną nutą śmietanki.   mleko
           
           
           
L.p. Sosy do kateringu i do pasteryzacji Dawkowanie Opis Wartość odżywcza Alergeny
1 Sos z zielonym pieprzem 180g/litr/80ml śmietanki 30% Sos biały o smaku śmietankowo-pieprzowym z widocznym ziarnem pieprzu zielonego. Doskonały do schabu.   gluten, mleko
2 Sos węgierski ( do kociołka węgierskiego ) 140g/litr/6% koncentr.pom. Sos o barwie czerwonej i intensywnym smaku typowym dla kuchni węgierskiej: papryki, kminku, czosnku i cebuli. Najlepiej się sprawdza z dodatkiem mięsa wieprzowego i warzyw tj. papryka, marchew, pietruszka, seler i cebula.   gluten, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
3 Sos chiński 120g/litr Sos o charakterystycznym smaku typowym dla kuchni chińskiej z grzybami mun i pędami bambusa. Będzie świetnym dodatkiem do mięsa drobiowego.   soja, mleko, seler, dwutlenek siarki i siarczyny
4 Sos chilli con carne 170g/lit/+6% koncentr.pom. Sos o barwie czerwonej z dominującymi nutami papryki, kminu rzymskiegi, oregano i pomidora. Dedykowany do mielonego mięsa wieprzowego lub wołowego.   soja, mleko, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny
5 Sos Tikka Masala 160g/litr/20ml śmietanki 30% Sos inspirowany kuchnią indyjską o orientalnym smaku z dominującymi nutami imbiru, kolendry, kuminu i pomidorów. Tutaj sos świetnie sprawdzi się z mięsem drobiowym.   soja, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny
 
Bazy zup
Bazy zup
L.p. Bazy zup Dawkowanie Opis Wartość odżywcza Alergeny
1 Baza zupy ogórkowej 100 g/l wody Mieszanka warzyw, przypraw i naturalnych ekstraktów tj. czarny pieprz, seler, cebula, marchewka i por nadały doskonałą bazę smakową. Ma delikatnie kwaśny smak lecz aby uzyskać typową zupę ogórkową należy dodać ogórki kiszone.   mleko, gluten, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, seler
2 Baza zupy żurek 107/T3 100 g/l wody Tradycyjna polska zupa, która ma właściwy dla tego typu zupy kwaśny smak, wzbogacona a aromat wędzonki charakterystyczny dla żurku, doprawiona majerankiem.   soja, mleko, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny
3 Baza zupy grochowej 100 g/l wody Rozgrzewająca, treściwa zupa o doskonałym smaku z dominującą nutą wędzonki i dodatkiem majeranku.   soja, mleko, gluten
4 Baza zupy pomidorowej 100 g/l wody Ulubiona zupa Polaków o czerwonej barwie złamanej zabielaczem, dzięki któremu również został zbalansowany smak. Dodatek śmietanki oraz naturalnych przypraw i warzyw tj cebula, seler czy pieprz nadały smakowite tło.   mleko, gluten, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, seler
5 Baza zupy jarzynowej 100 g/l wody Aromatyczna zupa o bogatym warzywnym bukiecie smakowym. Zabielona, z delikatną nutą śmietanki. W składzie jej są suszone warzywa tj. marchew, cebula, seler, lubczyk i pietruszka nać. Doskonała baza do zupy jarzynowej, świetnia sprawdza się również jako baza do zupy kalafiorowej czy brokułowej.   mleko, gluten, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, seler
6 Baza zupy krupnik 90 g/l wody Rozgrzewająca i sycąca zupa na bazie bulionu z intensywną nutą cebuli i selera. Delikatnie zabielona.   mleko, gluten, soja, dwutlenek siarki i siarczyny, seler
7 Baza barszczu białego 85 g/l wody Smakowita baza z charakterystycznym smakiem wędzonki i majeranku oraz przyjemną nutą czosnku. Delikatnie zakwaszona i zabielona.   soja, mleko, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny
8 Baza zupy grzybowej ( borowikowej ) 90 g/l wody Delikatna, aromatyczna zupa o kremowej konsystencji z kawałkami grzybów leśnych i nacią pietruszki. Zabielona, z dominującym smakiem grzybów , w tle delikatna nuta śmietanki.   soja, mleko, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny
 
Marynaty i glazury
Marynaty i glazury
L.p. Marynaty Dawkowanie Opis Wartość odżywcza Alergeny
1 Marynata Czosnkowo-ziołowa 30 g/kg Barwa beżowo-żółta z dużą ilością ziół tj. cząber czy szczypior z dominującym smakiem czosnku oraz delikatną nutą cebuli i pieprzu. Białko 15,9 % NaCl 15,6 % Popiół 21,6 % Tłuszcz % Wilgotność 4,1 % gorczyca, dwutlenek siarki i siarczyny, soja, mleko
2 Marynata do Szaszłyków I 30 g/kg Barwa beżowa z dużą iolścią zielonych części pietruszki i szczypiorku. Marynata o dominującym smaku pietruszki z nutą musztardy, czosnku i cebuli. Białko 9,4 % NaCl 43,4 % Popiół 50,6 % Tłuszcz % Wilgotność 2,3 % dwutlenek siarki i siarczyny, soja
3 Marynata Drobiowa II 30 g/kg Barwa pomarańczowa z widocznymi cząstkami przypraw. Marynata o smaku papryki, pieprzu z delikatną nutą curry. Białko 12,5 % NaCl 27 % Popiół 32,1 % Tłuszcz % Wilgotność 3,2 % soja, mleko, gorczyca, dwutlenek siarki i siarczyny
4 Marynata Gruzińska 30 g/kg Barwa beżowa z delikatnym odcieniem pomarańczowym z widocznymi ziołami. Dominujący smak pietruszki z nutą czosnku, cebuli i kolendry. Białko 8,4 % NaCl 41,9 % Popiół 44,2 % Tłuszcz % Wilgotność 2,5 % soja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
5 Marynata Kolska 30 g/kg Barwa kremowo-oliwkowa z dużą ilością ziół. Smak ziołowo-czosnkowy ze zdecydowaną nutą oregano. Białko 15,8 % NaCl 33,6 % Popiół 41,2 % Tłuszcz % Wilgotność 2,5 % soja, mleko, seler
6 Marynata Meksykańska 40 g/kg Barwa pomarańczowa z widocznymim cząstkami ziół i całym ziarnem czerwonego pieprzu. Marynata o smaku papryki z mocno wyczuwalną nutą kolendry i czosnku oraz delikatną nutą dymu. Białko 14,6 % NaCl 13,2 % Popiół 19,7 % Tłuszcz % Wilgotność 4,4 % soja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
7 Marynata Meksykańska do kurczaka 10 g/kg Barwa czerwona. Marynata o smaku papryki z delikatną nutą czosnku i pieprzu. Białko 15,6 % NaCl 53 % Popiół 62,8 % Tłuszcz % Wilgotność 1,6 % soja, dwutlenek siarki i siarczyny
8 Marynata do szaszłyków wołowych 40 g/kg Barwa pomarańczowo-żółta z dużą iolścią zielonej pietruszki. Marynata przygotowana na bazie oryginalnej receptury na szaszłyki wołowe - Anticuchos pochodzące z kuchni peruwiańskiej. Marynata o smaku papryki, pieprzu i kminu z mocno wyczuwalną pietruszką. Białko 10,8 % NaCl 32,9 % Popiół 37,8 % Tłuszcz % Wilgotność 4,2 % mleko, soja
9 Marynata Myśliwska 30 g/kg Barwa pomarańczowa z dużą ilością ziół oraz grysem czosnku, cebuli i pieprzu.Smak ziołowy z nutą cebulowo-czosnkową. Białko 15,6 % NaCl 23,1 % Popiół 30,1 % Tłuszcz % Wilgotność 2,7 % śladowe ilości
10 Marynata Orientalna 30 g/kg Barwa brązowo-żółta.Dominujący smak przypraw orientalnych z nutą pomidora i goździka. Białko 10,9 % NaCl 26,3 % Popiół 30,5 % Tłuszcz % Wilgotność 4,3 % gorczyca, dwutlenek siarki i siarczyny
11 Marynata Parma 30 g/kg Barwa pomarańczowa z dużymi płatkami papryki. Smak zdecydowanie paprykowyi bardzo ostry. Białko 15,8 % NaCl 4,8 % Popiół 9,6 % Tłuszcz % Wilgotność 4,2 % gorczyca, mleko, soja, gluten
12 Marynata Curry 30 g/kg Barwa żółta z zielonymi cząstkami ziół. Marynata o orientalnym smaku curry z delikatną nutą kminu rzymskiego. Białko 12,3 % NaCl 16,2 % Popiół 20,3 % Tłuszcz % Wilgotność 4,5 % soja, gorczyca, dwutlenek siarki i siarczyny
13 Marynata Węgierska A  30 g/kg Barwa ciemnopomarańczowa z płatkami zielonej papryki i smażonej cebuli oraz grysem czarnego pieprzu i czerwonej papryki. Dominujący smak papryki i smażonej cebuli. Białko 13,2 % NaCl 15 % Popiół 19,8 % Tłuszcz % Wilgotność 3,6 % soja, dwutlenek siarki i siarczyny
14 Marynata Wiosenna 30 g/kg Barwa beżowo-żółta z widocznymi ziołami, pieprzem łamanym oraz grysem czosnku i cebuli.Marynata bardzo aromatyczna z główną nutą ziołową tymianku i majeranku, w tle wyczuwalny kminek, cebula i czosnek. Białko 16,1 % NaCl 16,6 % Popiół 24,9 % Tłuszcz % Wilgotność 3,7 % gorczyca, mleko, soja
15 Marynata Grilowa 40 g/kg Barwa czewono-brunatna z widocznymi zielonymi cząstkami ziół tj. rozmaryn, oregano, tymianek. Marynata o smaku ziołowo-paprykowym z delikatna nutą pomidora. Białko 11,8 % NaCl 32,6 % Popiół 37 % Tłuszcz % Wilgotność 3,4 % soja, dwutlenek siarki i siarczyny
16 Marynata Hot&Spicy do skrzydełek 40 g/kg Barwa pomarańczowa. Smak paprykowo-pomidorowy z nutą czosnku, pieprzu i delikatnie wyczuwalną gałką muszkatołową. Białko 12,5 % NaCl 16,7 % Popiół 21,7 % Tłuszcz % Wilgotność 3,5 % soja, mleko, gluten, orzechy ziemne, seler, dwutlenek siarki i siarczyny
17 Marynata Libańska 40 g/kg Barwa beżowa z widocznymi zielonymi cząstkami ziół. Marynata przygotowana na bazie oryginalnej przyprawy libańskiej przeznaczonej do fileta drobiowego. Marynata o smaku pieprzu, czosnku i ziela angielskiego z nutą mięty i cytryny. Białko 11,6 % NaCl 23,5 % Popiół 31,7 % Tłuszcz % Wilgotność 4,0 % soja, dwutlenek siarki i siarczyny
18 Marynata Pikantna 1 ( bez msg ) 30 g/kg Barwa ciemno czerwona z widocznynymi cząstkami papryki i naci pietruszki. Marynata o smaku papryki z nutą pieprzu, czosnku i cebuli. Białko 9,2 % NaCl 16,7 % Popiół 23,4 % Tłuszcz % Wilgotność 4,4 % mleko, gorczyca, dwutlenek siarki i siarczyny
19 Marynata Pikantna 2 ( bez msg ) 30 g/kg Marynata o barwie pomarańczowej, smaku paprykowo-pomidorowym z nutą czosnku i cebuli. Białko 9,7 % NaCl 19,5 % Popiół 24,9 % Tłuszcz 2,6 % Wilgotność 4,5 % soja, mleko, gluten, orzechy ziemne, jaja, seler, dwutlenek siarki i siarczyny
20 Marynata Grillowa I ( bez msg ) 30 g/kg Barwa czerwono-pomarańczowa z widocznymi cząstkami ziół tj. tymianek, oregano, rozmaryn, majeranek i pietrusszka. Marynata o smaku paprykowo-ziołowym. Białko 8,6 % NaCl 26,7 % Popiół 28,1 % Tłuszcz % Wilgotność 3,7 % soja, dwutlenek siarki i siarczyny
21 Marynata Grillowa IIG ( bez msg ) 25 g/kg Marynata o barwie ciemnopomarańczowej o smaku paprykowo-czosnkowym z delikatną nutą oregano. Białko 7,4 % NaCl 34,6 % Popiół 37,7 % Tłuszcz % Wilgotność 4,2 % soja, mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
22 Marynata Maślano-grzybowa G ( bez msg ) 35 g/kg Marynata o barwie kremowo-beżowej z widocznymim cząstkami grzybów i szczypiorku. Marynata o zdecydowanym smaku maślanym z nuta grzybową.   mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
23 Marynata Dekormix Złocista GA ( bez msg i alergenów ) 30 g/kg Marynata o barwie intensywnie ciemno żółtej z dużą ilością zielonych cząstek ziół, grysu cebuli i czosnku oraz papryki czerwonej.Marynata o smaku ziołowo-czosnkowym z nuta papryki.   dwutlenek siarki i siarczyny
24 Marynata Curry GA ( bez msg i alergenów ) 30 g/kg Barwa żółta z zielonymi cząstkami ziół. Marynata o orientalnym smaku curry z delikatną nutą kminu rzymskiego.   dwutlenek siarki i siarczyny
25 Marynata Czosnkowo-paprykowa GA ( bez msg i alergenów ) 30 g/kg Marynata o pomarańczowej barwie z cząstkami ziół, cebuli grys i papryki czerwonej. Dominujący smak czosnkowy z nutą ziołowo-paprykową.   dwutlenek siarki i siarczyny
26 Marynata do szaszłyków paprykowa GA ( bez msg i alergenów ) 50 g/kg Marynata o barwie pomarańczowo-beżowej z cząstkami grysu papryki, marchewki i cebuli. Marynata o nucie smakowej cebuli i ziela angielskiego.   dwutlenek siarki i siarczyny
27 Marynata Gruzińska GA ( bez msg i alergenów ) 35 g/kg Marynata o barwie beżowej z dużą ilością zielonych cząstek ziół. Dominujący smak pietruszki z nuta czosnku i cebuli.   dwutlenek siarki i siarczyny
28 Marynata Hot&Spicy do skrzydełek GA ( bez msg i alergenów ) 40 g/kg Marynata o barwie pomarańczowej z cząstkami papryki, lekko pikantna z nutą pomidora.   dwutlenek siarki i siarczyny
29 Marynata Meksykańska do kurczaka GA ( bez msg i alergenów ) 10 g/kg Marynata o intensywnej barwie czerwonej z cząstkami papryki czerwonej. Marynata ostra z dominującym smakiem papryki.   nic
30 Marynata Pomarańczowo-ziołowa GA ( bez msg i alergenów ) 30 g/kg Marynata o barwie pomarańczowej z cząstkami zielonych ziół o smaku ziołowym z nutą pomarańczy.   dwutlenek siarki i siarczyny
           
           
L.p. Glazury Dawkowanie Opis Wartość odżywcza Alergeny
1 Glazura BBQ ze śliwką 50 g/kg Barwa beżowo-pomarańczowa. Glazura o smaku łagodnego dymu z dość mocną nutą śliwki. Białko 4,8 % NaCl 9,9 % Popiół 12,0 % Tłuszcz 1,1% Wilgotność 4,7 % mleko, dwutlenek siarki i siarczyny
2 Glazura Sweet Chilli 50 g/kg Barwa czerwona z widocznymi cząstkami grysu czerwonej papryki. Glazura dość ostra o dominującej nucie papryki. Białko 5,6 % NaCl 11,1 % Popiół 13,2 % Tłuszcz 1,8 % Wilgotność 3,8 % soja, gorczyca, dwutlenek siarki i siarczyny
3 Glazura Łagodna 50 g/kg Barwa intensywnie pomarańczowa. Smak pomidora i słodkiej papryki z delikatnę nutą kminu rzymskiego i oregano. Białko 7,1 % NaCl 12,2 % Popiół 14,7 % Tłuszcz 2,6% Wilgotność 3,8 % soja, mleko, gorczyca, dwutlenek siarki i siarczyny
4 Glazura Tikka 50 g/kg Barwa pomarańczowa z zielonymi cząstkami ziół. Glazura inspirowana kuchnią indyjską o smaku aromatycznych przypraw typowych dla tej kuchni tj. kolendra, kmin rzymski, imbir z wyraźną nutą pomidora. Białko 5,9 % NaCl 9,9 % Popiół 12,6 % Tłuszcz 2,4% Wilgotność 3,7 % mleko, gluten, dwutlenek siarki i siarczyny
5 Glazura Mexican Salsa 50 g/kg Barwa jasnopomarańczowa z widocznymi cząstkami grysu pieprzu czarnego. Smak na bazie aromatów charakterystycznych dla kuchni meksykańskiej z główną nutą pomidorów, papryki, kolendry, cebuli i czosnku.   soja, dwutlenek siarki i siarczyny
6 Glazura Grillowa 50 g/kg Barwa beżowa. Glazura o zdecydowanym smaku grillowanych szaszłkyków wołowych. Białko 5,9 % NaCl 12,4 % Popiół 13,8 % Tłuszcz 1,1 % Wilgotność 3,7 % soja, dwutlenek siarki i siarczyny